Logica brengt je van A naar B,

maar verbeelding brengt je overal..

(Albert Einstein)

Kindercoaching, en -therapie in Velp

Integratieve kindertherapie is kortdurende en doelgerichte begeleiding op maat die uitgaat van het kind als uniek persoon. Ieder kind heeft zijn of haar eigen mogelijkheden of onmogelijkheden, voorkeuren of talenten en bepaalt mede daardoor dus zijn eigen therapievorm !
Ik sluit aan bij waar het kind behoefte aan heeft om zo tot de kern van het probleem te komen.  

Ouders spelen een belangrijke rol en worden nauw betrokken in het begeleidingsproces. Ik ga met de ouder(s) op zoek naar wat wel werkt en wat niet. Het doel hierbij is een optimale manier vinden hoe je als ouder met alles wat je al in huis hebt, je kind kan ondersteunen in dit proces.    

Voor kinderen

Heb jij dat ook wel eens; je voelt je niet fijn, je bent verdrietig of misschien wel heel boos. Soms weet je precies wat er aan de hand is, maar het kan ook zijn dat je er even helemaal niets van begrijpt. Dat voelt heel vervelend en dan zou je best wat hulp kunnen gebruiken. Voor die hulp ben je bij mij op de goede plek!

Ik help kinderen met allerlei soorten problemen, zoals :

  • Pesten of gepest worden.
  • Over buikpijn of hoofdpijn.
  • Snel boos worden.
  • Dat je niet goed kunt slapen.
  • Niet naar school willen.
  • Last van liegen.
  • Ergens bang voor zijn.
  • Gescheiden ouders en dat moeilijk vindt.
  • Dat je iets heel vervelends hebt meegemaakt, wat dat dan ook is.
  • Het kan ook zijn dat je adhd, add of dyslexie hebt, of iets anders, hier last van hebt en er anders mee wilt leren omgaan.

Jij bent bijzonder en uniek. Je hebt een eigen manier om met problemen om te gaan en deze op te lossen. Als je er zelf niet uitkomt, kan ik je helpen om samen te ontdekken wat de beste manier voor jou is. Zodat jij jezelf kunt helpen er beter mee om te gaan

Hoe werkt het ?

Maakt u zich zorgen om uw kind? Dan kunt u contact met mij opnemen. Besluit u vervolgens uw kind aan te melden, dan maken we een afspraak voor een intake gesprek. Van te voren ontvangt u een uitgebreide vragenlijst die ik voor het intakegesprek van u terug ontvang. Tijdens het intake gesprek ga ik in op de antwoorden van de vragenlijst en krijgt u alle ruimte om te vertellen over het probleem waar uw kind tegen aan loopt. 

Dan volgen er 5 sessies met uw kind. Samen verkennen we zijn of haar denk-, gevoels- en leefwereld. Tijdens deze sessies kunnen we in mijn praktijkruimte o.a. spelen met allerlei speelgoed, knutselen, kletsen, toneelspelen, voetballen, een bordspel doen, boksen etc..

Kortom alles wat aansluit bij de belevingswereld van het kind. Daarbij daag ik uw kind uit op zoek te gaan naar zichzelf. Het doel is een duidelijk beeld te krijgen van de klacht waarmee uw kind worstelt en de wijze waarop het met deze klacht omgaat.

Vervolgens vindt er na 5 sessies een oudergesprek plaats, waarin het verloop van de therapie en de vorderingen worden besproken. Gemiddeld zijn er ongeveer 5 tot 15 sessies nodig en ongeveer 3 of 4 oudergesprekken. U als ouder(s)/verzorgers krijgen een actieve rol in het veranderingsproces van uw kind.